luni, 15 decembrie 2014

Agenti imobiliari

Cei care cauta chirie deja au parul zbarlit.

Se pare ca oamenii astia nu renunta niciodata. Cauti un apartament, dai de anunturi pe site-ul asta. Fericit ca ai gasit anunturi de la proprietar, dai repede telefon. Ce sa vezi, uite proprietarul nu e proprietarul. La o cautare mai atenta, persoana care a postat anuntul mai are in istoric inca vreo cateva zeci de anunturi imobiliare. Vrajitori mici, credeati ca merge asa simplu?
50% din prima chirie, o chestie care seamana cu un contract, atitutide profi cand e vorba de 2 camere si o baie mizerabila, toata afacerea te duce ieftin, pe putin 700euro. Felicitari, tocmai ai fost ars de un mucios care stie unde sa se bage.
Cum strica ei tot jocul ? Simplu. Domnul Pruna a auzit de la radio o reclama, pune si el un anunt, poate poate. Pe fir intra agentul secret imobiliar, ia cu lacomie toate fotografiile si posteaza anuntul pe contul lui. Cu numarul lui de telefon, desigur. Suna oamenii ca vor sa vada apartamentul, omuletul in gri le raspunde ca revine cu un telefon dupa ce vorbeste cu proprietarul, asta mic suna proprietarul si ii spune cine e si ce face, etc.
De ce proprietarii ajung sa accepte?
Ca multi habar n-au sa foloaseasca internetul, anunturile sunt puse de nepoti. Altii sunt comozi. Asta e explicatia cea mai frumoasa. Personal zic ca sunt prosti.
De ce chiriasii ajung sa accepte?
Pentru ca dupa ce iti ies ochii din orbite cautand apartamente esti satul de anunturi si de agenti, asa ca faci un compromis, crezand ca e degeaba sa mai cauti bietii proprietari. Poate sunt presati de timp.
Si astia sunt niste prosti.
Sfatul meu ar fi sa vezi apartamentul, sa zici ca-l iei doar cu o conditie : fara agent imobiliar. Daca nu ai cautat prin agent imobiliar, de ce sa nu-ti sustii cauza ? Daca proprietarul n-a apelat din proprie initiativa la agenti, de ce sa nu-si sustina cauza ? Poate descoperiti amandoi ca problema e a amandurora: agentul imobiliar.
De ce nu face nimeni asta? Pentru ca sunt(eti) prosti. Daca ar face asta, agentii ar sta cuminti in banca lor si s-ar ocupa de proprietarii care vin la ei. Dar oare ar mai face si ei ceva bani ? Eh, cativa s-ar intoarce la functia lor de casier in marile hypermarketuri si altii ar face cariera din imobiliare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Baga aici